Outplacement

Begeleiding van werk naar werk

De ontwikkelingen in jouw organisatie lopen niet altijd gelijk met iemands persoonlijke ontwikkeling. Een vaste plek binnen de organisatie is niet voor iedereen meer een vanzelfsprekendheid. Soms is het vertrek van een werknemer onafwendbaar. Op zo’n moment kan outplacement een goede oplossing bieden en neem je als werkgever je verantwoordelijkheid in de nazorg en begeleiding van je werknemer.

Ook als de medewerker zelf een andere wending wil geven aan de loopbaan, kan outplacement een oplossing bieden. Want niet alleen organisaties veranderen, ook mensen.

Het traject

^
Fase 1

Inventarisatie van de loopbaan tot nu toe. Inzicht in rode draad in CV, unieke talent, drijfveren, kwaliteiten en belemmerende overtuigingen.

^
Fase 2

Richting bepalen. Waar krijgt de medewerker energie van en waar loopt hij op leeg, wat wil hij of zij in werk, wat is daarvoor nodig?

^
Fase 3

Externe oriëntatie op de arbeidsmarkt.  We brengen passende rollen, organisaties en vakgebieden in kaart en de werknemer maakt een toekomstgericht actieplan.

^
Fase 4

Baanverwerving. Begeleiding naar een concrete baan. Ik bied ondersteuning in de vorm van sollicitatietraining, gesprekstraining en profileren op social media. 

Voorstel op maat

Op basis van het specifieke vraagstuk, maak ik een voorstel op maat. Daarbij maken we ook tijd en ruimte voor tussentijdse en eindevaluatie met zowel de interne opdrachtgever als de werknemer.

Wil je meer weten?

Vraag hier een kennismakings-gesprek aan